NIEUWSBERICHT

Terug naar nieuwsoverzicht

18-03-2022

Save the date initiatief Jurist Doet Wat 19 mei 2022

Op donderdag 19 mei organiseren wij met het initiatief Jurist Doet WAT. het eerste fysieke congres. Na 2 jaar corona is dit eindelijk mogelijk.

Duurzaamheid dragen wij een warm hart toe, en vanuit dat hart schrijven wij jou aan. Wij willen zoveel mogelijk juristen op de hoogte brengen van dit initiatief zodat iedereen de mogelijkheid heeft om zich te verbinden aan de duurzaamheidstransitie en om zich aan te melden. Voel je vrij om dit te delen binnen je netwerk en bijvoorbeeld LinkedIn.

Het initiatief Jurist Doet WAT.

Is geïnspireerd op de campagne ‘Iedereen doet wat’. Het is in 2020 in het leven geroepen via een samenwerking met het Nederlands Genootschap van Bedrijfsjuristen (NGB) en het Onderzoekcentrum Onderneming & Recht van de Radboud Universiteit Nijmegen (OO&R). Dit pro-bono initiatief roept iedere jurist op om een actieve bijdrage te leveren aan de verduurzaming van de economie en samenleving. Jurist Doet WAT. bestaat uit 6 klimaattafels, die vanuit de diverse thema’s met allerlei juristen (advocaten, bedrijfs– en overheidsjuristen, fiscalisten en rechtswetenschappers) frequent samenkomen. Via het brede juristenberoep en expertise kan er concreet worden bijgedragen aan de transitie. Denk hierbij aan het signaleren van knelpunten in de wet- en regelgeving, het ontwikkelen van contractuele duurzaamheidsclausules en het schrijven van artikelen.

Meer informatie over het initiatief

Jurist Doet WAT. activiteiten & aankomend congres

Het afgelopen jaar zijn er diverse artikelen gepubliceerd van de klimaattafels, hebben de werkgroepen diverse bijeenkomsten gehad en heeft er een online inspiratiesessie plaatsgevonden. De hoogste tijd om een echt fysiek congres te organiseren om iedereen met elkaar te verbinden, inspireren en informeren. Dit congres (19 mei, 09:30 – 16:30) vindt plaats in het ING-kantoor CEDAR te Amsterdam en is bij te wonen door maximaal 200 deelnemers. De toegang is gratis. Op het congres kunnen de deelnemers hun kennis, ervaringen, knelpunten, suggesties en casuïstiek met elkaar delen: plenair en binnen de specifieke klimaattafels. Daarnaast zullen gerenommeerde sprekers hun eigen ervaring en kennis delen. Er is ruime gelegenheid voor discussie en er zullen praktische handvatten voor de dagelijkse praktijk worden uitgewisseld.

Meer informatie over het congres

Mocht je ideeën hebben om Jurist Doet WAT. verder vooruit te helpen dan staan wij open voor alle suggesties.

Meld je snel aan, van de 200 plaatsen zijn er nog circa 50 beschikbaar.

Wij kijken uit naar jouw deelname aan het congres.

Met groene groet,
Barbara Kröner
Directeur NGB

 

© JuristenRijk