NIEUWSBERICHT

Terug naar nieuwsoverzicht

19-12-2016

Nomineer de meest aansprekende jurist van het Rijk!

Wie is voor jou de meest aansprekende jurist van het Rijk? Nomineer hem of haar nu als «Overheidsjurist van het Rijk 2016»!

Om haar tienjarig jubileum te vieren, is JuristenRijk – de vakvereniging voor juristen van de Rijksoverheid – op zoek naar juridisch talent.

Wie kan binnen de lijntjes van het recht juridisch toveren en maakt collega’s enthousiast voor het recht? Wie vertaalt de letter van de wet of de kleine lettertjes naar normaal Nederlands? Wie staat er met een oplossing klaar als anderen nog niet weten dat ze een probleem hebben? Kortom: wie is de meest aansprekende jurist van de Rijksoverheid? Die persoon maakt kans op de titel «Rijksoverheidsjurist van 2016».

Juristen en de overheid: ze kunnen niet zonder elkaar. Dat bewijzen de juristen in dienst van het Rijk dag in dag uit. Door de theorie te vertalen naar de praktijk. Door kwaliteit te leveren en het recht dichterbij de burger te brengen. En dat met volle overgave voor het algemeen belang.

Maar wie was in 2016 nu die ene uitblinker, die ambassadeur voor het juridische vak? Wie communiceerde het best? Wie bedacht die ene baanbrekende oplossing? Wie was de grote verbinder tussen verschillende disciplines? Je kent deze topjurist misschien als adviseur, als behandelaar van klacht- of beroepzaken of als schrijver van nieuwe wetten en regels.

Juristen werken vaak achter de schermen en delen successen met anderen. De prijs voor de meest aansprekende overheidsjurist van het Rijk stelt de jurist zelf voor één keer centraal. Naast de eer sleept de jurist in dienst van het Rijk een opleidingsbudget van € 2.500 en een jaar lidmaatschap van JuristenRijk in de wacht. De prijsuitreiking zal in april 2017 plaatsvinden, wanneer de vereniging haar jubileum viert.

Je kunt jouw favoriete jurist nomineren voor deze felbegeerde titel tot 31 januari 2017. Stuur een e-mail met motivatie waarom deze persoon volgens jou moet winnen aan info@juristenrijk.nl.

Meer informatie vind je hier.

 

© JuristenRijk