NIEUWSBERICHT

Terug naar nieuwsoverzicht

13-10-2014

Programma Najaarsbijeenkomst JuristenRijk 2014

Loopbaankansen voor overheidsjuristen. Hoe groen is het gras bij de buren?

Datum: 30 oktober 2014 van 14.00 tot 17.00
Locatie: Academie voor Wetgeving, Lange Voorhout 62, Den Haag

Juristen binnen het Rijk kunnen verschillende functies betrekken. De één is beleidsmedewerker, de ander juridisch adviseur, wetgevingsjurist, inspecteur  of uitvoeringsjurist. Collega’s vertellen over hun overstap van een juridische betrekking van de ene organisatie naar de andere. Van een juridische dienst naar een beleidsdirectie, een uitvoeringinstantie of een toezichthouder. En vice versa.

Programma:

14.00 – 14.30     Binnenloop

14.30 – 15.30     Interviews met Nanda Beenen (BZK), Gijs Jurgens (IenM), Marleen van der Meer Mohr (VenJ) en Chanella Mackay (VWS) over hun loopbaan en welke  stappen hebben zij daarin  gezet. Verschillen de functies van elkaar? Wat is typisch van een bepaalde functie? Wat brengt het jezelf en de organisatie? En hoe pak je zo’n overstap  aan?  Onder leiding  van Heleen Dekker, Hoofddirecteur Bestuurlijke en Juridische Zaken en voorzitter van de vereniging JuristenRijk.

15.30 – 15.45     Thee en koffiepauze

15.45 – 16.45     Thematafels over:

1. Wat betekent het makkelijk/veelvuldig overstappen van juristen tussen juridische diensten binnen het Rijk voor de ontwikkeling van de juridische professionaliteit van het Rijk? Is die oogst zichtbaar te maken?

2. Wat betekent het makkelijk/veelvuldig overstappen van juristen tussen juridische diensten van beleid, uitvoering en toezicht binnen het Rijk voor het functioneren van de effectiviteit van de keten (beleid-wetgeving, uitvoering, toezicht)?

3. Wat betekent een overstap (of: regelmatig overstappen) tussen juridische diensten en posities binnen het Rijk  voor je persoonlijke ontwikkeling?

16.45 – 17.00     Afsluiting met daarna borrel

Aanmelden via info@juristenrijk.nl

 

© JuristenRijk