NIEUWSBERICHT

Terug naar nieuwsoverzicht

27-01-2023

Werkbezoek 22 februari 2023 - het nieuwe Wetboek van Strafvordering

Al 10 jaar wordt er gewerkt aan een geheel nieuw, gemoderniseerd Wetboek van Strafvordering. Dit wetboek is het belangrijkste normatieve en legitimerende kader voor de opsporing, en daarmee van groot belang voor de politie.

Tijdens dit werkbezoek belichten sprekers van zowel het ministerie van J&V als de politie dit traject vanuit verschillende perspectieven. Hoe is het nieuwe wetboek tot stand gebracht? Hoe zijn de uitvoeringspartijen daarbij betrokken? Wat heeft de politie gedaan om de impact van het nieuwe wetboek te bepalen? En wat betekent dit nieuwe wetboek voor de politie? 

Naast dit meer theoretische gedeelte zal een digitaal automotive-expert van de recherche laten zien welke gegevens de politie tegenwoordig uit auto's kan halen, en hoe die gegevens van belang kunnen zijn bij de opheldering van strafbare feiten. 

Het werkbezoek zal plaatsvinden op woensdag 22 februari a.s. van 13:00 tot 16:00 uur aan de Van Deventerlaan 50 in Utrecht.

Aanmelden is mogelijk tot woensdag 8 februari door een e-mail te sturen naar info@juristenrijk.nl. Introducés zijn welkom! In totaal kunnen 70 personen deelnemen. 

Wij hopen u allen de 22ste te zien!

 

© JuristenRijk