NIEUWSBERICHT

Terug naar nieuwsoverzicht

12-09-2022

Het bestuur van JuristenRijk heeft een nieuw bestuurslid erbij: Eva Langelaar. Zij wordt tijdens de najaarsbijeenkomst nog formeel benoemd, maar hierbij alvast een korte introductie

Graag stel ik mij hierbij voor als nieuwe secretaris van JuristenRijk. Mijn naam is Eva Langelaar, werkzaam als juridisch adviseur bij de Divisie Juridische Zaken van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit in Utrecht. Ik houd mij bezig met diverse aangelegenheden op het gebied van het bestuursrecht en het Europees recht. Hiervoor werkte ik in diverse functies bij de Rechtspraak, met name in het personen- en familierecht. Daarvoor ben ik na het voltooien van mijn bachelor in Utrecht, afgestudeerdrd in het privaatrecht (RUG, met specialisatie personen- en familierecht) en het jeugdrecht (UL). Iets heel anders dus dan waarmij ik mij nu bezighoud, maar dat maakt mijn huidge functie des te interessanter én uitdagender. Buiten het werk kan je mij regelmatig vinden op het hockeyveld, op de Oostenrijkse pistes of al borrelend en etend in een leuk café/restaurant of bij vrienden thuis. 

De meerwaarde van het lidmaatschap van JuristenRijk is voor mij het kennismaken met de grote verscheidenheid aan juridische functies bij het Rijk, en met de diverse aangelegenheden waarmee juristen zich bij het Rijk dagelijks bezighouden. Als secretaris van JuristenRijk hoop ik mijn steentje bij te dragen aan de verbinding van al die juristen. In het bijzonder zie ik voor mijzelf, als jongste bestuurslid, een rol weggelegd om ook de jongere juristen bij het Rijk te bereiken en enthousiast te maken voor JuristenRijk en de vele activiteiten die worden georganiseerd.

Ik kijk er naar uit jullie bij één van de activiteiten van JuristenRijk te ontmoeten!

 

© JuristenRijk