NIEUWSBERICHT

Terug naar nieuwsoverzicht

20-01-2019

Werkbezoek ACM

Op maandag 4 februari organiseert vereniging JuristenRijk voor haar leden een werkbezoek aan de Autoriteit Consument en Markt (ACM) in Den Haag. Het programma ziet er als volgt uit:

15.30 inloop

15.45 introductie door Monique van Oers, directeur Juridische Zaken

15.55 toelichting op drie ACM-onderwerpen:

snelle interventies - wenkbrauwgesprekken en andere informele instrumenten in het toezicht

boetetraject webwinkels - voorbeeld van een formeel instrument

vereenvoudigde afdoening - nieuwe mogelijkheden in boetezaken

16.30 borrel

17.30 einde

De ACM is een toezichthouder op het gebied van mededinging, consumentenbescherming en gereguleerde markten. Tijdens het werkbezoek krijgt u inzicht in de diverse werkzaamheden en instrumenten van de ACM en leert u van hun best practices.

Het werkbezoek is bij uitstek een kans voor juristen van toezichthouders, uitvoeringsorganisaties en beleids- of wetgevingsdirecties om in andermans keuken te kijken en meer te leren over de praktijk.

Vereniging JuristenRijk organiseert het werkbezoek om haar leden op een informele manier kennis te laten maken met elkaar en met de verscheidenheid van het juridische werk bij de Rijksoverheid.

Aanmelden

U kunt zich aanmelden voor het werkbezoek door een e-mail te sturen naar Reyer van der Vlies, secretaris van de vereniging. Let op: indien u zich aanmeldt, rekenen onze ACM-collega's op uw komst. Het werkbezoek staat alleen open voor leden van JuristenRijk.

 

© JuristenRijk