NIEUWSBERICHT

Terug naar nieuwsoverzicht

09-09-2014

Werkplaats over het beƫindigen van subsidies. Wat komt daar bij kijken?

In de cultuursector zijn de afgelopen jaren langdurige subsidierelaties heroverwogen en beëindigd. Hoe is dat proces precies verlopen? Daar gaat deze bijeenkomst over. Tijdens deze werkplaats zullen medewerkers van het ministerie van OCW ingaan op hoe de subsidieregelingen en concrete subsidierelaties zijn beëindigd in kader van de recente omvangrijke cultuur bezuinigingen. Wat was daarvoor precies de aanleiding? Hoe is dat aangepakt? Wat ging goed, wat ging fout? Welke termijnen zijn in acht genomen en hoe ziet een beëindigingsbesluit er precies uit?

De werkplaats vindt plaats op 10 september van 12.00 tot 13.30 bij de Academie voor Wetgeving (Lange Voorhout 62) inclusief lunch. Je kunt je opgeven voor deze werkplaats via werkplaats@kcwj.nl

Wat is een werkplaats?

Tijdens een werkplaats delen juristen op interdepartementaal niveau hun deskundigheid over een specifiek vraagstuk en zoeken met elkaar naar nieuwe inzichten. Het is een vernieuwende werkvorm waarbij je door het uitwisselen van deskundigheid en ervaringen tot nieuwe oplossingen kan komen. Daarnaast inventariseren wij op deze manier mogelijke rijksbrede leervragen en kijken wij hoe we hierop in kunnen spelen.

In een groep van ongeveer 10 deelnemers discussiëren we openlijk over do’s en dont’s aan de hand van een presentatie van een collega jurist. Iedere overheidsjurist bij het Rijk kan mee doen aan een werkplaats. De werkplaatsen hebben ook tot doel het Rijksbrede netwerk van juristen te vergroten.

De werkplaatsen zijn een initiatief van het Kenniscentrum Wetgeving en Juridische Zaken en de Vereniging JuristenRijk

 

 

 

© JuristenRijk